Proč BIO vína

  • Vážení zákazníci a přátelé BIO vín vyrobených naší firmou VERITAS spol. s r.o. . Na této stránce bych Vám rád popsal pár důvodů, proč začít konzumovat BIO vína, co můžete od BIO vín očekávat a celkově zhodnotit pozitiva konzumace BIO vína a jejich deklaraci kvality (zatřídění) do kategorie BIO. Chemizace výroby hroznů a vína v poslední době extrémně roste. Proto se naše společnost VERITAS rozhodla jít jiným směrem a podporovat čistotu přírody a pěstování ovoce v symbióze s přírodou. Výsledkem naší snahy jsou vlastní výrobky - BIO vína.

Co je to BIO víno?

BIO víno je víno vyráběné z hroznů pěstovaných podle pravidel ekologického zemědělství. To znamená bez používání chemických přípravků, průmyslových hnojiv, hormonů a umělých látek ve spolupráci čtyř největších nepřátel zemědělců – jaro, léto, podzim, zima. Pěstování a výroba BIO vína podléhá přísným pravidlům, jejichž dodržování je kontrolováno nezávislými organizacemi (u nás kontrolu provádí firma BIOKONT s.r.o.).  Při výrobě BIO  vína se zříkáme dnes jinak běžně používaných přípravků - čisté kultury kvasinek a jejich živných solí, enzymů a čiřidel.

 

Proč si vybrat Bio víno od firmy VERITAS?

  • BIO víno  je zdravé a neobsahuje rezidua pesticidů ani další syntetické přísady. Víno je bohatší v chuti a vůni, je svěžejší, ovocnější a hlavně určuje charakter naší oblasti, kde máme vinice. BIO víno je čistý rukopis vinohradníka a vinaře. BIO víno znamená originalitu dané odrůdy. Naše BIO vína si vychutná i uznávaný odborník.

Víno a zdraví:

  • Víno a zdraví je v současnosti živě diskutované téma. Jsou předkládané důkazy pro a proti faktům o vlivu konzumace vína na lidské zdraví. Velkou diskutovanou otázkou jsou antioxidační vlastnosti látek ve víně. Antioxidační látky zabraňují tvorbě usazenin v kardiovaskulárním systému člověka a dalších jiných látek s příznivými účinky. Pozitivem konzumace vína je rovněž životní styl milovníků vína, který je směřuje ke zdravé výživě, celkové kultuře podávání vína a jídel vedoucí k životu bez stresů nebo k jejich částečné eliminaci. Flavonoid, který patří mezi fenolové sloučeniny, působí antioxidačně a protizánětlivě. Flavonoidy ničí volné radikály, jež poškozují buňky a způsobují nemoci a stárnutí.
  • Červené víno absorbuje cholesterol. Víno má i silný baktericidní účinek. Železo, nacházející se v červeném víně, napomáhá v kombinaci s vitamínem C posílení imunity. Lidé, kteří pravidelně konzumují nevelká množství červeného vína, jsou odolnější vůči virům obrny. Za mírné množství alkoholu, které ženám neuškodí, je považována jedna sklenka vína, tj. 100-125 ml denně, u mužů je to 200-250 ml. Při degustací vína stejně jako v životě platí, že vše je třeba dělat s mírou.
  • Po léta dávaly zprávy o prospěšných účincích červeného vína na srdce tomuto nápoji náskok před jeho pěnivým konkurentem. A byl pro to důvod. Francouzi, kteří pijí více červeného vína než jejich severní sousedé, mívají překvapivě zdravější srdce (bílé víno je v umírněném množství také zdraví prospěšné, ale obsahuje méně antioxidantů). Francouzi sice milují stravu s vysokým obsahem tuku a kouří víc než Britové i Američané, ale počet srdečních onemocnění je ve Francii na počet obyvatel o tři čtvrtiny menší než ve Velké Británii a ve srovnání s USA třetinový. Důvodem je patrně konzumace nejsledovanější složky červeného vína, antioxidantu zvaného resveratrol. Resveratrol ředí krev a tím zmenšuje počet krevních sraženin, které vedou k infarktům a mozkovým mrtvicím.
  • Tělesná hmotnost - pokud víno konzumujeme umírněně, lze docílit úbytku na váze. Je to způsobeno nejspíš nízkými kaloriemi, které se ve víně vyskytují a dochází k jejich okamžitému spalování. Alkohol napomáhá k trávení látek nerozpustných ve vodě.  Při výběru bychom měli upřednostnit vína s nižším obsahem alkoholu. Nadměrné pití vína se však nedoporučuje, neboť tak dochází k jeho spalování, které by si jinak tělo bralo z uložených tuků.
  • Imunitní systém - víno posiluje imunní systém svými antivirálními a antibakteriálními účinky, také pomáhá redukovat životaschopnost stafylokoků, detoxikují bakterie, bakteriální jedy a viry. Víno také pomáhá preventivně při onemocnění chřipkou.


Přednosti našich BIO vín:

1.     nepoužíváme umělá hnojiva, herbicidy a pesticidy
2.     jsou ovocnější, plnější
3.     neobsahují GMO
4.     neobsahují syntetické přídatné látky
5.     pochází z ekologického prostředí
6.     ekologické zemědělství neškodí okolní přírodě
7.     jsme přísně kontrolováni
8.     biopotraviny chutnají opravdověji
9.     mají pozitivní vliv na zdraví lidí
10.   bereme naše BIO víno jako lék, ne jako alkohol
Co musíme dodržovat?
Biopotraviny jsou produkty ekologického zemědělství. Vznik, výroba a značení biopotravin se řídí zákonem o ekologickém zemědělství č. 242/2000 Sb. a evropským Nařízením Rady (ES) č. 834/2007.